27 SEPTEMBER - BELIVE IT OR NOT, BUT I GOT A MOUSE IN MY ROOM

För  en vecka sen kom jag hem och såg att mina ipodhörlurar var helt sönderbitna. Plus att grejerna man stoppar in i öronen var bortslitna. Jag tänkte först att det var hunden, och inget mer med det. Inatt så vaknade jag upp vid 00.30, av att jag hörde någto prassla riktigt högt från papperskorgen i mitt rum. Lite lätt försökte jag lysa upp med min mobil men såg ingenting. Jag tände min sänglampa och det blev tyst. Försökte tvinga mig själv att somna om, men jag var klar vaken. Efter att jag legat med lampan tänd i cirka 30 minuter, ser jag någto komma hoppande över golvet och in under soffan, det var helt klart en mus!!!

Jag satte mig rakt upp i sängen och min första tanke var att jag inte tänker sova där resten av natten, och försökte genast tänka ut en plan. Efter lite tvekande tog jag sats och gick ner för trappan för att sova på soffan. Innan byggde jag upp en mur av shoppingpåsar vid trappkanten, så att musen inte skulle kunna ta sig ner. Det kändes mycket bättre och säkrare då, även fast jag fick det tydligt klargjort för mig idag av ALLA, att den lätt hade kunnat ta sig ner om den ville. Jag lät lampan lysa, och forsatte sova nere på soffan, i början hörde jag fortfarande musen gräva i papperskorgen där uppe.

Tydligen är detta ganska normalt här, så när jag berättade det i skolan idag skrattade självklart alla. Hade jag berätat detta för mina vänner i Sverige hade man fått svaret: "Herregud!!! Vad läskigt!!! Stackare!!". Medan här skrattar alla bara. Visst vet jag att den inte är farlig, men den är äcklig och jag vill inte ha en mus i mitt rum!!!!  Nu har vi i alla fall satt ut fällor, och jag sover inte där uppe tills musen är borta!!  

På basketträningen idag körde vi 1 mot 1, soooft. Vi kör även springning varje gång, idag skulle vi klara på 1 minut 5 sträckor. 1 sträcka är fram och tillbaka över basketplanen, långsidan då. Klarar man det är man done, annars ska man köra 1 idioten på 40 sekunder, direkt efter. Jag klarade på första gången, så slapp idioten, sprang ändå när jagkom hem okså.

En annan konditionsövning vi brukar köra är att, vi tar skolbussen till en lätt slutande backe som är 300 meter lång. Där ska vi jogga nedför sen springa det snabbaste vi orkar uppför. Detta upprepas 3-4 gånger. Jag ser på killarna som är med i vår P.E class, hur de njuter av att se oss springa. Dock så kör killarna också detta, då de kör 5 gånger eller mer. Ni ska veta hur de krampar i benen. Vår coach är inte att leka med heller, så såsa gör man inte!!! Tycker ändå att det är väldigt kul!! :) 

Just nu sitter jag och försöker skriva en outline på mitt speech. Det är ett demonstrerande tal då man ska lära ut något. Jag ska lära ut svenska. Till på Måndag har jag två tal att skriva!!! AAAAAAH!! Åker även till Tulsa om 1 vecka, och är borta i 3 dagar. Kan även berätta att jag fick 92% rätt på mitt engelska prov ett A! Trodde jag skulle få mycket dåligt, då det kändes som att jag chansade igenom hela provet. RIKTIGT NÖJD I ALLA FALL.


Påminde även Mike att han hade springning med basketen idag, vilket han helt verkade ha glömt! HAHAHA!! 


25 SEPTEMBER - FIXED NAILS

Igår kväll var jag hemma hos Mike hela kvällen med lite andra kidz! :)
Idag så åkte jag med Lei & Kai till Woodward och vi fixade våra naglar de blev jättefina. Kommer dock åka av om 2 veckor då basketen börjar. Det är så sjuukt billigt här, typ en tredjedel av vad det skulle kostat i Sverige. Vi åkte sedan och käkade på Chicken Express. MUMMA. Vid 6.30 åkte vi och träffade Chris och dun, dun, duuuun

Han lärde mig "how to show a pig". Det finns olika djurtävlingar då man visar upp djur. Varför han ska lära mig hur man visar en gris, är för att hans tal handlar om  det i vår speechclass. Då behövde han hjälp av någon som han skulle lära. Självklart valde han mig, så kan alla få skratta lite också!! Bara kul dock, hahah!! Vi övade lite innan nu bara haha ! :) Det jag ska göra i alla fall är att gå runt med en piska och snärta grisen lite då och då, så den går åt rätt håll. Satan vad jag garva, fattar ni nu hur annorlunda allt är här jämfört med hur jag lever hemma i Stockholm. Där skulle jag aldrig visa upp en gris! HHAHHAH, kan tänka mig hur rolig jag måste sätt ut helt orutti, och gick och höll andan så mycket stank det hahah !! :)

Alltid när jag är med om riktigt nya och annorlunda saker, tänker jag alltid "tänk om detta skulle varit hemma i Stockholm", det är riktigt komiskt för det skulle aldrig hända.

Efter det drog vi till hallen och spelade lite basket, och nu är jag hemma. Imorgon är det skola som vanligt, har inget speciellt som händer denna vecka tror jag. Juste det var premiär för desperate housewives idag, last season. Nu vet jag att min lillasyster blir svundsjuk!!

Bjuder på lite bilder, en är på en sköldpadda. De som springer över vägarna här, den blev dock rädd när jag tog fram kameran och kröp in i sitt skal. Sen några bilder på Mikes hostsyskon.


24 SEPTEMBER - HUR SÖTA?
Ska berätta om min kväll imorgon, vill sova nu är tröööött!!! Bilden är på mig och Mikes hostsyskon, tror dem är 2 och 5 år. Dem är så roliga, sprallig och vilda!! Full fart hela tiden. GODNATT.


24 SEPTEMBER - TOPPEN BRA LÅT, TILL TOPPEN BRA HUMÖR


23 SEPTEMBER - HEEEELG

Nu är det helg igen har bara chillat hemma ikväll, kollat på Burlesque, riktigt bra film!! Gjorde klart engelska testet idag, får se hur det gick på Måndag.

Helgens planer: Imorgon (Lördag), ska jag hem till Mike sen är det Law Dawgs vid halv 6, hemma hos Mike. Drar nog till Mike runt 15.00. Vill hänga med hans syskon lite, hehe. Law Dawgs är en polisgrej, man lär sig självförsvar och sånt där tror jag, coolt!! Eftersom att Mikes värdpappa är polis, så är det han som håller i det. Det är för ungdomar här i alla fall. När det är klart ska jag hänga med Lei och några fler tror jag. Vet inte vad vi ska göra, men jag sover troligen hos henne.   

På Söndag: Ska jag hänga med Chris från min klass. Vi ska göra en grej. Ska berätta vad det är på Söndagkväll, tills dess får det vara en överraskning. Ni kommer tycka att det är kul i alla fall. HAHAHAHAHA!!! Kanske berättar imorgon vad det är, innan jag drar hemifrån!! :))))

Ska även ta med kameran imorgon så ni får bilder!! Denna helg kommer bli najs!! Mina vänner här är ju för goooaaaa! :)))  

22 SEPTEMBER - GAMENIGHT

Blogg.se är som vanligt igen nu!! :)))

Har nog inte skrattat åt Mike så mycket, som jag gjorde på datalektionen idag. Väldigt svårt att förklara men ska göra det så gott jag kan. Vi håller på att lära oss att ställa in "tabar" i word, och när man använder dem o.s.v.

Vi skulle i alla fall göra två spalter, och ställa in "taben" så att det blev små punkter mellan spalterna. Så att när man trycker tab blir det punkter automatiskt. Mike körde en classic han satt och gjorde punkterna själv, vilket var runt 50 st kanske. När han sitter där och gör sina punkter frågar han "Hur många punkter ska man göra egentligen?" ÅÅÅÅH, om jag skrattade!!! Han satt där och höll räkningen på alla sina punkter. Jag var snäll och visade hur han skulle göra.

Det var även gamenight i skolan igår, på kvällen. Lirade call of duty med alla boys, kommer äga på cod när jag kommer hem!

Och mamma det var en man som köpte mig på labor auction. Men du behöver inte vara orolig, för vi känner honom. :) 

Idag hade vi engelska test det var jättesvårt!!!! Det var som en läsförståelse, i brittisk litteratur. Hur svåra ord som helst, imorgon ska vi forsätta med testen eftersom att vi inte blev klara idag. HAHA, tänk om det skulle vara så i Sverige, att om man inte han klart fick man forsätta nästa lektion. 

Nu ska jag sova. Hoppas ni får en fin dag i Sverige, Fredag ju!! :)

Har haft en blå fläskläpp denna vecka också. Efter att jag tappade min data på mig själv, när jag skypeade med Rebecca. HAHAHAH :D Ibland undrar jag hur jag lyckas med saker... :)) Fast nu är den borta!


Blodig läpp efter olyckan!

 

Fläskläpp borta!! :)


Har även fått paket från min familj med gooodis, och lite andra grejer! :) Tack, världens bästa!!!

 

20 SEPTEMBER - DET GÅR INTE BRA FÖR ALLA

Att åka på ett utbytesår går inte jämt bra för alla. Läs www.tobiasintheus.blogg.se . Finns även en länk till hans blogg längre ner till vänster, den heter Tobias - Florida. HELT SJUKT! Själv är jag nöjd med min svenska förening för det har gått bra för mig. Men när jag läser hur Tobias har det så förstår jag exakt hur han känner. Hans upplevelse händer alltid ett antal studenter varje år. Ganska segt att bli lurad på detta vis. Allt ska man inte skylla på den svenska föreningen mycket ligger i den amerikanska. Det finns flera olika amerikanska föreningar jag har CCI. Man väljer inte där, det är dem som väljer ut studenter de vill placera. Tobias hade ISE vilket jag har hört från många andra håll, inte är den bästa amerikanska föreningen. Verkar vara en del trubbel med dem. Jag skulle rekomendera till alla blivande utbytesstudenter att inte göra delstatsval. Gör du ett delstasval t.ex. Californine söker de endast i den staten, till en början. Annars söker de efter värdfamilj i hela USA. Vilket jag tror gör det lättare att hitta en ordentlig värdfamilj. Vart man hamnar spelar egentligen ingen roll, man kanske tror det innan man kommit iväg. Men det allra viktigaste är att man trivs i sin skola och värdfamilj!!! Jag vill inte skrämma iväg blivande utbytesstudenter, men man ska alltid veta att det inte jämt blir som man tänkt sig. Varför jag tycker ni borde läsa Tobias blogg, är för att det kan vara bra att veta hans informtion innan men bestämmer sig för ett utbytesår! Tycker väldigt synd om Tobias som har gått och väntat i cirka 1 år också blir inget av! Kan tänka mig själv hur arg jag skulle varit!! Nu ska jag sova! Jag blev såld på Labor Auction ikväll för 60 dollar. LOL. :D

20 SEPTEMBER - TAL INFÖR HELA SKOLAN

Blogg.se är fortfarande jättedumt, så ni får klara er med tråkiga inlägg tills det blir normalt igen!!! Idag var det skola. Mike var som vanligt sist klar med allting i computer class, vilket resulterade att vi hamnade längst bak i matkön. Eftersom att alla SPRINGER till maten, och jag är snäll och väntar på honom. Nej, men det är lite skrattretande att se honom sitta där, och sen se hur alla andra springer iväg till maten. Jag tackar min datalärare från förra året, annars hade jag nog också haft det lite svårt. Idag höll vi seniors tal för hela skolan och en del föräldrar, eftersom att det var constitution day. Det gick bra. Fick beröm av min speech lärare att jag hade skrivit mitt tal ifrån hjärtat, jaja...Jag hade skrivit det med egna ord från början. När hon sedan rättade det, bytte hon i stort sätt ut alla mina ord till svårare ord, men jag klarade det ändå. Nu väntar några till speech inför hela skolan bara, men det är bra träning. Vi sjöng nationalsången med handen på hjärtat, sen sa de något annat vilket jag och Mike inte riktigt hängde med på. Vi stod och mimade och låtsades förstå, och veta exakt vad vi skulle säga! Ikväll är det så kallat labor auction. De ska "sälja" oss elever till arbete. HAHAHAHAH. Folk köper än så får man åka och arbeta hos den personen en dag, typ klippa gräs och sånt som de behöver hjälp med.

18 SEPTEMBER

Var hos Mike hela eftermiddagen. Måste säga att han har vääärldens sötaste värdsyskon!!! Ska ta med kamera nästa gång så ska ni få se. Joe hans värdpappa jobbar som polis. Han lovade att han ska ta med mig till ett ställe där de övar att skjuta, så ska jag få testa!! Fatta häftigt! Nu ska jag sova. Ingen skola imorgon, så blir lite skype med familjen mys! :) Till David! Åk!! Det är verkligen värt det, och hur kul som helst!!!! :)

STYCKEINDELNING

Ledsen för att det inte blir någon styckeindelning i mitt inlägg under. Men det är något konstigt med blogg.se. Får se om det löser sig. Det funkar när jag skriver, men sen när det publiceras blir allt en lång text. Inte speciellt läsvänligt. Det går även inte att lägga in bilder! ÅÅÅÅH, så irriterande!!!!!

18 SEPTEMBER - DAGARNA SOM GÅTT

Hej på er! Har varit lite halvdålig uppdatering. SORRY! I torsdags så var alla seniors i Lawton, som ligger 4 timmar härifrån. Dit tog vi oss med skolbuss, vi startade klockan 04.30 på morgonen och var framme cirka 08.45. Jag sov hos Lei Onsdag till Torsdag, och vi släppade oss upp runt 04.00 och tog oss ner till skolbussen. Vi möttes av många trötta, men även en del hypeade klasskompisar.Ibland förstår jag inte riktigt vart de får sin energi ifrån. De flesta somnade in ganska snabbt, men inte jag. Var helt omöjligt att sova på den skumpiga skolbussen. Efter 2 timmars resa och ett stop på McDonalds var de flesta i gott skik, och sjönga gärna med i countrylåtarna som spelades på radion i bussen. När vi äntligen kom fram lyssnade vi på olika tal. Jag och Mike tyckte dock mer att det var som teater. Det var elever som hade varit med i state tävlingar. De spelade upp små pjäser på cirka 10 minuter. De var hur duktiga som helst, riktigt imponerad. Vi tog sedan våran älskade skolbuss till restaurang Chili's, där vi åt lunch. Påväg hem tyckte Miss Brown självklart att det var nödvändigt att göra ett stop på ett museum. Det resulterade med att klassen sprang igenom museét, satte sig i den lilla biosalongen dem hade, och väntade på att Miss Brown skulle ge klartecken att vi kunde gå. När vi lämnat museét och åkt i cirka 5 minuter, kläcker en en kille ur sig att han måste gå på toa. Det var bara att vända tillbaka till museét. När vi väl var påväg hemåt, så rullade det på ganska bra. Vi kom hem runt 20.00 och jag var dödstrött! I Fredags var det skola som vanligt. När jag kom hem slocknade jag direkt i cirka 2 timmar. Igår (Lördag) var det football game på tv. Var hemma hos Jan och kollade på den. Tror faktiskt att jag gillar OU lite mer än OSU. Just nu håller jag på att försöka få tag på Mike, ska hem till honom med lite svenskt godis. Bjöd några på Djungelvrål i Fredags, de tyckte att det var riktigt äckligt, och förstod inte hur jag kunde tycka om det.

17 SEPTEMBER - OU

Sitter hemma hos Jan och kollar pa football. Lovar att gora ett ordentligt inlagg imorgon.:))) Det ar OU som spelar.

14 SEPTEMBER

Idag har vi hängt i Woodward hela dagen. Vi blev indelade i grupper, sen åkte vi runt till olika affärer och frågade om de hade gamla saker vi kunde få. I min grupp var jag, Jody, Blu, Jarrod och Weston. Imorgon ska vi som sagt åka buss från 04.30 till 08.30 för vi ska på teater, detta är bara alla seniors.

Sover hos Lei inatt, så vi hörs imorgon! :)

13 SEPTEMBER

En helt vanlig dag idag eller ja nästan, ingen dag är vanlig här :). På morgon hade alla i FFA ett möte, vilket är ungefär hela skolan eftersom att alla läser någon typ av ag class. Mötet var slut cirka 08.30, och vi återvände till våra lektioner som skulle sluta 08.45.

Tydligen hade det blivit något fel med klockan, så den ringde på jättekonstiga tider. Så vi fick stanna på första lektionen i 1h och 30 min, istället för våra vanliga 45 min. Eftersom att det verkligen inte funkar att gå i skolan utan att klockan ringer! Jag frågade min lärare varför vi inte bara gick skoldagen utan klocka idag, så att man passade tiden själv. Skulle väl inte vara så svårt, varje lektion är 45 minuter och emellan har man 3 minuter, och alla slutar och börjar samtidigt.

Hon kollade märkligt på mig och svara.."Nej men det funkar ju inte, vi måste ju ha klockan!!" De är helt sjukt beroende av att klockan måste ringa här, annars är det omöjligt för dem att passa tiderna. Det slutade med att alla fick strunta i sin 5th hour eftersom att vi hamnade 45 minuter fel, och lunchen startar ju faktiskt 12.00!!

Eftermiddagen var dock som vanligt. Basketträningen var jobbig vi tränade väldigt mycket försvar. Efter satt jag och snackade med Dru i typ en halv timme, sen hem och nu ska jag duscha!!

Imorgon ska vi på skoltripp hela dagen, och samla in vinster till ett bingo vi ska ha under karnival veckan! Jag måste även börja leta efter en klänning till drottning grejen! :)   

12 SEPTEMBER - EN VANLIG DAG I HIGH SCHOOL

Okej, detta skulle publicerats den 12 September!

Måndag idag. Native American prov imorgon. Längtar till Onsdag och Torsdag, för då är det skoltripp. Ska plugga fter detta!

Började dagen med Native American, där vi kollade på en sista film inför provet. Prov är inte en lika stor grej här som i Sverige. I Sverige får vi reda på att vi ska ha prov ungefär 3 veckor innan det är dags, ibland längre. Här är det som mest 1 vecka innan, och som sagt vi gick igenom det sista inför provet idag. Detta hade varit katastrof i Sverige, kan föreställa mig alla protester som hade uppstått. Där avslutar man kapitlet minst 1 vecka innan provet, sen repeterar man allt bara tills det är dags. 

Vad har mer hänt idag...Jo, på min agriculture class skulle vi göra lite landjudging. No biggie tänkte jag, men oj så fel. Man ska alltså bedöma olika typer av landytor. Kan beskriva det som att det är olika typer av sander, och då menar jag inte sand från sandstränder, utan mer en mixt av jord och sand. Det man ska avgöra är om underlaget är Medium, Fine, Coarse, Moderately coarse eller Moderately fine. Inte direkt det vi brukar göra i skolan i Sverige.

Man tog upp lite sand i handen öste lite vatten över så att det blev gegga, så kände man också skulle man bedöma. Jag kom inte äns ihåg alternativen. Ser verkligen fram emot när vi ska tävla i landjudging. Fler grejer som ingår i landjudging är att man ska avgöra lutningen, och genomträngligheten av vätska om den är snabb, långsam, väldigt långsam, eller normal. Det ingår även massa mer saker. 

Sen var det english. Vi håller på med brittisk litteratur. Lite småklurigt med ovanliga ord. Men det flytter på. Läxorna går väldigt bra iallafall, får oftast ett A på dem. Har fått ett B endast 3 gånger tror jag, och då hade jag 88%, gränsen till A går vid 90%. Eftersom vi har cirka 3 engelska läxor varje vecka så är jag nöjd. Jag har till och med fått 100% ett par gånger.  

Speech efter english, och vi jobbade på med våra tal. I min grupp är det jag, Lei och Weston. Jag tycker vi är jätteduktiga, hoppas Miss Brown tycker som jag.

Efter var det dags för Computer. Lektionerna går ut på att göra uppgifter med läraren. Hon gör dem på storbildsskärm, och vi gör dem med henne samtidigt. Är man osäker ber man henne kolla igenom så rättar hon det vi gjort fel. Efter det ska man skriva ut och lämna in så bedömer hon dem Jag har fått alla rätt på allting, vilket alla andra också fått. Det skulle vara väldigt konstigt om man hade ett fel, eftersom att hon ändrar alla fel innan man lämnar in dem så alla får ett A. Kan meddela att alla ligger på ett A. Denna computer class sklijer sig väldigt mycket ifrån Danderyds med Ulrika, där man ska klara ALLT själv. Alla i min klass skulle tycka att detta var lekande lätt!! 

Dags för lunch! Som vanligt hamnade jag och Mike sist i matkön. Bokstavligttalat så springer alla till maten här, imorgon ska jag satsa!! Det var Barbeque sandwich till lunch, låter gott men var ungefär lika gott som lapskojs. Lapskojs består av korvsnuttar blandade i potatismos, och de som känner mig väl vet ju vad jag tycker om korv. UÄÄÄHK! Barbeque sandwich var en köttgryta med konstig smak, som de la en klick av på ett hamburgerbröd. Íbland känns det som att de hittar på jättegoda namn till maträtterna, sen är det verkligen inte det man förväntat sig.Tur nog har min skola ett grymt grönsaksbord med sallad, vindruvor, äpplen, olika meloner med mera. MUMS.

Började eftermiddagen med Enhancement, där vi kör study island och musik. Study island är ett program där du kan plugga olika ämnen, jag gör matte då. Mycket skratt blir det under denna timme. Det är jag, Mike och elever som är cirka 3 år yngre eller mer än oss. Att vi Sweds kan vara så undehållande, utav att bara sitta där.

Nästa: Träna 5th and 6th grade i basket. Så himla roligt!!! Dem är ju för söta. Eleverna är cirka 10-11 år. Tråkigt nog är det alltid någon som börjar gråta, av att någon annan har sagt att han/hon inte kan göra övningen. Brukar dock vara väldigt lättlösta problem och lite småroliga. Ett litet pepptalk och de är back on track again!

7th hour, yearbook. Riktigt chill vi gör INGENTING sitter och snackar och skrattar!! Sista lektionen, 8th hour är P.E då jag har basket. Jag tränar basket varje dag om ni inte visste det. Eller Måndag - Fredag, den 1 Oktober kommer vi börja träna ännu längre, och matcherna börjar! :)))

Nu ska jag plugga!! :)
    

11 SEPTEMBER - 10 ÅR

Hej ! 

Var och jobbade i skolan idag vi gjorde lunch som människor kom och åt. Vi gjorde detta för att tjäna in pengar.

Det delades även ut små broscher, för att hedra alla offer i World Trade Center, och alla deras anhöriga. Det stod t.ex. "Never forget September 11th, Never!". På min stod det "Remember September 11th". Tycker fortfarande att det som hände i New York för 10 år sedan är så fruktansvärt hemskt, kan inte beskriva med ord. Det är så många människor som tagit skada av det, både psykiskt och fysiskt. Idag har mina tankar verkligen gått till alla som förlorade någon i World Trade Center, eller blev skadad överhuvudtaget! 

När jag kom hem skypeade jag med Hanna och Anna jättekul. Har även gjort mitt tal nu, och är hur glad som helst att jag lyckats!! :)  

Imorgon är det skola igen som vanligt. Denna vecka bjuds på lite olika bravader. På Torsdag ska vi åka skolbuss i 4h, från 04.30 till 08.30. Vi ska gå på någon föreställning, som ligger 4h bort. På Onsdag ska vi fixa våra grejer som vi ska sälja under karnevalen, är dock 1 och en halv månad kvar. Mer om detta i veckan. Hoppas att alla ni i Sverige haft en rikitgt bra helg!!

Nu ska jag äta middag pussåhej!

9 SEPTEMBER - OSU GAAAAME

Igår (Torsdag) var jag på min första football game här i USA. Alltså college football. Det var OSU (Oklahoma State University) mot Arizona. OSU VANN! Har fortfarande inte riktigt bestämt om jag hejar på OSU eller OU hehe. De två är alltså de största lagen i Oklahoma, och det är någon av dem man hejar på.

Matchen var sjukt mäktig!! Alla var klädda i oranget lagets färg, det fanns en orkester, massa cheerleaders, deras maskot och alla var helt galet insatta. Arenan tog 60.000 åskådare och det var 56.000 på plats. Jag kommer troligen gå på OU games innan jag åker hem också. Deras arena tar 90.000 pers!! Det var helt galet stort, och jättekul!!!

Allting är verkligen jätteseriöst!! Varje gång OSU gjorde en touchdown så kom det en tjej ridande på en häst in med OSU  flaggan. Sedan var det mailitärer där, och de gjorde armhävningar för så många poäng de hade varje gång det blev nya poäng.

Bilder från matchen:

Bild 1: Mike innan matchen 
Bild 2: När spelarna sprang in
Bild 3: Orkestern
Bild 4: Domarna
Bild 5 och 6: Cheerleaders
Bild 7, 8, 9 och 10: Touchdown!! Och övriga bilder under matchen 
Bild 11:
En armhävning för varje poäng!
Bild 12 och 13: Hästen när det blev touchdown, och de som kom springande med flaggor efter.

Tryck på bilderna för större format!

             

9 SEPTEMBER - SPEECH

Fick reda på att jag ska hålla ett tal inför massa personer, om...ja, den bitten var lite oklar. Jag ska snacka om the first amendment, på engelska. Min första reaktion var att jag inte äns visste vad det var. Plus att talet är för typ 250 pers. Jag gick igenom allt med min lärare, så nu förstår jag väl lite mer. Kan inte göra mer än mitt bästa.

Min fråga som jag ska håla tal om lyder såhär: " Although First Amendment rights are considered essential in a costitutional democracy, it is sometimes argued that these rights must be limited. Under what circumstances: if any, do you think limitations are justified. Explain your answer."  

Till och med vår speech lärare hade lite medlidande med mig och Mike, och förstod att vi tyckte det var svårt. Känner mig dock inte så jättenervös inför själva pratdelen, utan mer hur jag ska få ihop ett tal. Hade varit mycket lättare med valfritt ämne, än något jag inte äns vet vad det är. Men antar att det är det som är poängen, det ska vara lite svårt. Detta är alltså en skolgrej som vi gör med vår speech class. Alla ska hålla ett tal om ett "Amendement" det finns sju stycken tror jag. Speech är ett ämne man måste läsa som senior. Tycker ändå det är ganska kul. 

7 SEPTEMBER - EN BRA DAG

Glömde ju säga det men vi vann faktiskt baseballmatchen !! :)

Haft en brabra dag! :) Direkt efter skolan åkte jag med Lori till Woodward och handalde lite på Walmart. Vi åt kinamat till middag. GOTT! 

Nu ska jag sova är jättetrött!! :) 


6 SEPTEMBER - BASEBALL BILDER

Just nu sitter jag och lyssnar flitigt på spotify listan Anna har gjort. ÅÅÅH, jag älskar den!! Samtidigt gör jag min engelska läxa. Snaaaaaart klar!!  Idag har det varit en riktigt bra dag!! :)

Hade skola som vanligt. Fick reda på att jag ska ha mitt första prov på Måndag, i Native American.
Efter skolan hade killarna baseball match och nu ska ni få bilder!!

Min skola är de i oranget och svart. Fort supply high school.

Bild 1: Dru som kastar. Han går i min klass.
Bild 2: Ty han går också i min klass.
Bild 3: Blu som slår. Han går junior year.
Bild 4: Baseball planen
Bild 5: Baseball laget
Bild 6: Ty som slår tror jag.
Bild 7: Dru
Bild 8: Weston han går också i min klass
Bild 9: Blu
Bild 10: Mike, den andra svensken
Bild 11: Weston som kastar
Bild 12: Från vänster, Dru, Jarrod, Blu och Ty. Alla går i min klass förrutom Blu.

Tryck på bilderna för större format!


           

5 SEPTEMBER - SKYPE

Har inte gjort ett smack idag. Började dagen med att kolla på en film Love & Basketball. Har sedan skypeat med min familj alltid lika kul! Snackat med Ebba och Gustav på facebook. Det är alltid så roligt att höra hur alla har det hemma i Sverige.

Imorgon är det skola igen, vilket jag absolut inte har någon ångest över. Gillar skolan jättemycket här den är rolig!! Tycker bara det är kul att gå till skolan, tänk om man skulle känna så varje dag i Sverige. Slippa all skolångest.

Igår kväll var vi på middag. Där träffade jag Nanna från Brasilien, har även träffat henne tidigare här. Hon är också är utbytesstudent, jättesnäll och trevlig. Hon tycker att jag ska komma och hälsa på henne i Brasilien när vi kommit hem. GÄRNA. Nej men seriöst, det skulle vara jätteskoj. Hon ville även komma till Sverige. Plus att Nanna är mega excited för vintern, hon har aldrig sätt snö förut!! När jag berättade att det kunde vara -20 grader i  Sverige på vintern, och ibland kallare höll hon på att svimma!

Hon sa: "Då går ni inte ut va?" Jag svarade: "Jo, vi har ju vinterjackor.", och kände mig lite som en ismänniska. Hon föreställer sig nog oss svenskar som eskimoer nu. Ni skulle sätt blicken i hennes ögon. Hon kunde knappt förstå hur vi överlever i den kylan. Där hon bodde kunde det bli som kallast -1 grad, då tyckte hon att det var riktigt kallt, och ville inte gå ut. Så tokigt det kan vara, plus att hon har vinter i Juni och Juli när vi har sommar.    
 

Här har ni en bild på henne från igårkväll! Så här stora och håriga spindlar kryper över vägarna här! Stötte på denna på vägen hem. NAJS!


 


3 SEPTEMBER - OU

Nu har football season startat här. Alltså collage football. Antingen hejar man på OU eller OSU. Oklahoma university eller Oklahoma state university. Ingen anning om vilka jag hejar på. Vet bara att OU är rankade som nummer 1, och OSU nummer 5. Fick en OU tröja av Lori, eftersom att hon hejar på dem. Deras första match är nu och de ser ut att vinna.

There you go !! 


3 SEPTEMBER - 1 MÅNAD 2 DAGAR

Idag är det 1 månad och 2 dagar sen jag kom till Oklahoma, och jag har varit i USA i 1 månad och 5 dagar. Allting rullar på som vanligt.

I torsdags 1 September var jag och kollade på cross country, och tog bilder. Vi hade fyra som sprang ifrån vår skola,och 2 stycken fick medalj.

Igår 2 September hade jag skola som vanligt, och efter det hade killarna baseballmatch mot Fargo, som ligger 15 minuter härifrån. Jag, Leimana, Kanani och Cierra åkte dit. Så sjukt soft för alla har verkligen körkort här. Killarna förlorade första matchen men vann den andra. :) En "tradition" på baseballmatcher är att man äter solrosfrön. Så det ligger solrosförn över hela läktaren. Efter matchen åkte vi och käkade på McDonalds, sen vidare mot FS. Alla var sjukt trötta så jag åkte hem och somnade direkt. :)

Denna helg är det en local fair här i FS. Så det är lite bravader här. Har precis vaknat nu och är ensam hemma, antar att dem är och fixar med fairen. För er som inte vet vad en fair är så ska jag förklara. Man kan ställa upp i massa tävlingar typ fototävling, baktävling, grönsakstävling massa sådant. Sen utses en vinnare.

Vet inte riktigt vad jag ska göra på dagen idag, men ikväll ska jag hänga med tjejerna igen tror jag. :)

På Måndag har jag ingen skola! Alla är lediga, det är som en röd dag.

Bild från Cross Country!

Micah bara stretchar lite spontant! Den här tjejen är helt galet flexibel. Hon kan sitta ner och ta upp båda fötterna bakom huvudet!!!31 AUGUSTI

* Visste ni att det finns en låtsida här som är väääldigt lik spotify. Det är i stort sätt samma sak man kan hitta vilken låt man vill, till och med alla svenska låtar. Det är  även gratis. Sidan heter www.grooveshark.com  .

* En sak som är väldigt irriterande här är att de inte använder knivar när de äter. Det finns inga knivar i skolmatsalen. Vissa grjer är helt omöjliga att äta utan kniv. Jag ska börja ta med mig en egen. :)


RSS 2.0