29 AUGUSTI - JUST AN ORDINARY DAY

Skola idag det var väl som vanligt inget speciellt precis. Mike har lyckats byta från sin Trig typ matte klass, till yearbook istället. Träningen var jobbig men bra. Vi skulle springa 10 längder i hallen på 2 min och 20 sekunder. En längd var fram och tillbaka. Tänk er då en vanlig gympasal. Sedan fick vi köra idioten, och vi började med att springa i 10 minuter. Just nu innan basketsäsongen börjar kör vi mest kondition. Allting är på tid, att man ska klara ett visst antal längder på en viss tid. Klarar man det inte får man springa ännu mer. Idioten kör vi också på tid.
Basketsäsongen börjar i Oktober då börjar vi mer "spela basket", nu kör vi som sagt mest kondition.

Var även och kollade på killarnas baseball match, och jag hade tagit med kameran för att ta bilder. Men självklart så tog batteriet slut innan jag han börja fota, irriterande!! På Fredag har de match igen satsar på att ta bilder då.

Har precis avslutat min engelska läxa med lite hjälp av google translate. Nu ska jag sova godnatt ! :)

Var och fotade lite i helgen. Åkte till ett solrosfält, fick en del coola bilder!


ALL THESE RULES

En till grejen som man inte får göra i skolan.

* Man får inte peka. Varken på en människa eller någonting. Det anses som otrevligt. Man får inte äns peka ut vart t.ex. toaletten är.


28 AUGUSTI - SOUR PATCH KIDS

Helt klart bästa godiset i usa. Livet Leker. :)


25 AUGUSTI - HÄRLIGA ENGELSKA BOK

Alltså min engelska bok är så himla go. Jätte liten och smidig! NOT!!

Den är största feta boken. Tjock som en telefonkatalog och lika stor, fast ännu tyngre. Går ju knappsat att ligga och läsa ur den innan man ska lägga sig!

Böckerna här är så sjukt stora!! Ni ska se matteböckerna. Helt brutala!!! :)

VÅR ENGELSKA BOK I ALLA FALL ! :)
24 AUGUSTI - TILL ALLA BLIVANDE UTBYTESSTUDENTER

Vill bara säga att om du funderar på att åka som utbytesstudent tveka inte GÖR DET!!!

Det är så sjukt värt det!!!!!! :)

23 AUGUSTI - EN FLADDERMUS I HUSET

Jag ligger uppe på mitt rum och hör hur de ropar nerifrån:

"Nelly!! Do you have something who is flying upstairs?"

Min första tanke va "äääh, va?" Jag kollar runt lite och ser en stor varelse komma flygande emot mig, cirka 10 cm över mitt huvud. Chockad och småskrikande "waaaaaaaah" springer jag nerför trappan och möts av många skratt. "Ovanligt" nog roade storstadstjejen alla igen med sin ovana till djur, hahah, bara kul att bjuda på! Har ju gjort några andra tabbar också. Det var i alla fall en fladdermus som hade tagit sig in genom ytterdörren. Oj, vad jag skrattade när Anja skulle försöka fånga in den. Men hon lyckades, och vi fick ut den puuuhw!!! Nu kan jag sova säkert!

Här har ni den lilla varelsen!!! 


23 AUGUSTI - EN ORM I BASKETHALLEN

Var och kollade på killarnas baseball match idag de förlorade. :( Men det såg väldigt kul ut astaggad p åatt spela. Jag kanske ska vara med och spela baseball med killarna när vårsäsongen börjar, eftersom att det inte finns något softball lag för tjejerna.

Har haft några basketträningar med coach nu, och även här är det väldigt annorlunda om man jämför med Sverige.

* Man får inte ha en tröja med ett annat lags namn på, eftersom att man inte representerar den skolan.

* Man får inte ha basketlinnen som går nedanför sporbehån, och inte för korta shorts.

* Varje övning startar man inte förräns coachen blåser i visselpipan. T.ex. Om man kör en övning 2 och 2 och man står på led, så blåser han varje gång nästa grupp ska starta. Ingen vågar göra något utan att coachen säger vad man ska göra.

* USA är verkligen ett land där de använder bestrffningar. Lika väl i skolan, hemmt och på träningarna. Fast på träningarna är det att man får springa, man blir inte slagen hahha. :)

Igårkväll när vi åkte hem såg vi en stor hårig spindel bläää, första gången jag såg en sån stor, hårig, vild spindel. Idag när jag tränade 5th & 6th grade var det en orm inne i hallen. En unge fick springa till rektorn och säga till, sen kom några och plockade bort den. Inte varje dag man har en orm i baskethallen!!

Ska göra lite homeworks nu. Glömde ta med kameran till baseball matchen idag men det kommer fler! :)


21 AUGUSTI - SATURDAY NIGHT

Igår kväll var jag som sagt på rodeo. Det var verkligen något helt nytt för mig. Jag visste att det skulle vara bull riding, eftersom det var det Weston skulle vara med på. Men jag trodde inte alla skulle gå runt som cowboys, snacka om att jag inte passade in. Alla gick runt i cowboyhatt, cowboyboots och en cowboyskjorta. Jag hade shorts, linne och converse.

Det var väldigt häftigt att se. Helt sjuka grejer. Det var jättemånga olika tävlingar, men det häftigaste var nog bull riding. Förstår inte hur de kan hålla sig kvar !?!?

Imorgon är det skola igen. Vet även att dagy min skola hemma i Sverige börjar imorgon också. Efter skolan ska jag även åka och kolla på killarna baseball match!! WIIIIEEE! :)

Bilder

Bild 1:
Så här såg alla ut. Dettaär Anja som var utbytesstudent här för 2 år sedan, lite mer rutinerad på rodeo än jag. :)
Bild 2: Någon galning på en häst. De ska försöka sitta kvar så länge som möjligt! Hel galet !
Bild 3 och 4: Weston från min klass på tjuren! galen !! 
Bild 5:
Rodeo arenan.

Tryck på bilden för större format.

    

20 AUGUSTI - FRIDAY NIGHT

Hej ! Mamma, jag ska försöka ta kort på en sköldpadda! :)

Igår åkte jag med Lei och några andra in till Woodward, där karnivalen var. Vi åkte lite grejer sen åkte vi till Fort supply igen. Jag åkte hem till Mike där massa andra var och spelade tv-spel, call of duty black ops. Lärde mig också ett nytt kortspel som var jätte hetsigt. Det går till precis som spelat bubblan, fast när man får 4 av samma ska man ta en sked som ligger på bordet så snabbt som möjligt. Snacka om att det blev krig om skedarna. Fick sedan skjuts hem av en kompis. :)

Ikväll ska vi på rodeo i freedom. Rodeo är när dem rider på tjurar, och ska försöka hålla sig kvar så länge som möjligt. Weston i min klass ska vara med helt galet. Rida på en riktig tjur!! Plus att han redan har en bruten arm, sen han gjorde det sist. Men det ska bli kul att kolla på.

Bilder från igår

Lei och hennes bil hahah :)


Lei och Kendrick


Lei och jag :)


Massa från min skola :)


19 AUGUSTI - SECOND SCHOOL DAY

Heeeey !

Idag var min andra skoldag och den gick finfint.

Under min 6th hour ska jag hjälpa coach Tune och träna 10 och 11 åringar i basket. Idag var inte coach där så jag var själv med massa små ungar!!! Det var i och för sig ganska roligt.

Allt börjar bli lite svårare nu. Fick reda på att jag ska ha ett "säkerhets test" i min agriculture class. Det man ska kunna är massa verktyg, och massa färger sen vad de har för betydelse. Detta ska jag ha på tisdag och man fick inte ta med sig boken hem!!!!! Verktygen och maskinerna visste jag inte äns vad det var på svenska, så jag får plugga sönder på måndagens lektion.

Mike har valt jätte svåra ämnen, medan jag har agriculture har han kemi. Kemi på engelska i senior class!!!! Han säger att han inte fattar någonting vilket är väldigt förståeligt, för det skulle inte jag heller göra. Troligen kommer han kanske byta till agriculture klassen istället.

Bästa idag var nog på engelskan när vi gick igenom massa ord och läste högt. Läsa högt gick bra för både mig och Mike. Efter det börjar vi gå igenom synonymer till massa ord, som jag inte äns visste vad det var på svenska. Jättesvåra ord, sen säger hon: Nu kan ni jobba själva ! Äääääää, jahapp vad gör man ? Jag försökte lite smått och fick väl fram något. Som tur var ringde klockan några minuter senare. Jag frågade Mike för att se om han fattade, eller om det bara var jag som inte fattade. Han svarade: Neee, jag visste inte heller vad jag skulle göra. Jag skulle fråga killen bredvid, men han satt bara och ritade. Förvirrade svenskar, men vi var nog inte ensamma! Jag tror dock att det kommer bli lite lättare om ett tag. Vi måste bara komma in i skolan. :) 

Dataklassen är jätterolig för det är väldigt lätt än så länge. Speech och resten av klasserna går också bra. 

Fick min första homework i native america idag också. En text med massa frågor, vilket jag tror att jag grejar på egen hand.

En rolig grej!

*
Det är jättevanligt med sköldpaddor här. Jag har sett många utav dem. De kryper över vägarna haha! :)

Ikväll ska jag in till Woodward med lite folk för det är en karnival där. WIIIEE ska bli kuul! Så nu måste jag göra mig i ordning, för Cierra ska hämat upp mig vid skolan och jag vet inte när än.Igår firade vi Kananis birthday med några andra här får ni två bilder! :)
Kanani & Weston! Kanani går junior year, och Weston går i min klass senior year.Birthdaaaay giiirl !18 AUGUSTI - FIRST HIGH SCHOOL DAY !!!

Klockan 06.15 ringde klockan imorse, och jag gick upp runt 06.30. Det var dags för min först dag på high school!

Alla lektioner börjar klockan 08.00 varje morgon, fast idag var det lite speciellt eftersom att det var första dagen. Vi började med att samlas i hallen där de gick igenom regler och annat. Sen gick vi resten av dagen efter schemat. Allt gick bra och jag gick till rätt klassrum varje gång! SCORE! Förstod det mesta i alla klasser förutom i min agriculture class. Jag fattar inte riktigt vad man ska göra...Frågade en annan senior som också var i den klassen, han sa att man bara satt där och gjorde ingenting. Värt.

Jag har inte lektioner med bara seniors, även om jag är en senior. Jag har med både juniors, softmores och en del seniors. De lektioner jag har med bara seniors är, engelska och speech. I think that's it. Annars är det mixat.
Dagen gick bra, nu ikväll ska jag hem till Leimana och Kanani. Vi ska äta tårta och kolla på jersey shore, för det är Kananis birthday today! :)

One more thing. Idag skulle alla i varje klass rösta fram en King and Queen till karnivalen i slutet av oktober. Alla seniors, juniros, softmores och freshmans väljer en killer och en tjej. Min klass valde mig och Michael eftersom vi är svennarna! HAHA ! Så nu måste jag åka och köpa en klänning och massa. HAHA, klasserna ska tävla emot varandra, klassen som tjänar in mest pengar vinner. Sen ska det röstas mellan alla kings and queens. :)  

Dagens roliga/annorlunda från Sverige grejer:

*
Det finns så mycket regler att jag inte kan hålla koll på alla!! Jag vet inte hur mycket klädregler det finns. Nu får man inte äns ha något typ av linne i skolan.

* Efter fall break är det förbjudet att ha shorts i skolan fram till spring break. Man får verkligen inte ha det !!

* Efter springbreak går vi bara i skolan mellan måndag-torsdag. Vi är alltså lediga på fredagar !

* Man får inte gå hem på rasten för att äta om man inte vill ha skolmaten. Även om man bor 1 minut från skolan

* Bryter man mot någon av klädreglerna får man inte gå hem för att byta kläder. Istället måste man ta på sig en stor blå overall, och ha resten av dagen. Vilket jag lovar er att man verkligen inte vill!!!!

* Man får inte gå in i skolan på morgonen innan klockan ringer. Klockan ringer 3 minuter innan första lektionen börjar.

* Alla lektioner i hela skolan börjar, och slutar exakt samtidigt. Så det är helt tomt i korridorerna under vissa perioder.

* Det är absolut förbjudet att gå tidigare från en lektion. Man lämnar klassrummet när klockan ringer, även om man inte har någonting att göra.

* Det är helt förbjudet att ha på sin mobil i skolan. Det är okej att ha med den men den får inte vara på. Om man blir upptäckt med mobilen på 1 gång, blir man avstängd 1 dag från skolan. 2 gånger = avstängs 2 dagar. 3 gånger kan leda till att man inte får komma tillbaka till skolan.

* Om en elev gör något riktigt opassande, har rektorn rätt att "smiska/slå" eleven en gång med en stav. Detta händer inte ofta, men det har hänt. Exempel: Om man blir tillsagd att sluta göra något men man forsätter, t.ex. retar någon. Om man stjäl något och blir upptäckt. Ett par exempel.  

* En grej som är riktigt annorlunda mot Sverige, är att här diskuterar man inte saker med lärarna. Det är dem som bestämmer sen är det bara att gilla läget.

* Jag bränner sönder rumpan varje gång jag sätter mig på sättet i bilen för det är så galet varmt !!!

* Ingen lektion är längre än 45 minuter.

* Skåpen är exakt som i serier. Man har inget lås bara öppnar och smäller igen. :)

Denna lista kommer jag nog kunna göra lååång under året. Upptäcker nya grejer som detta varje dag !

Bilder:

Bild 1:
Mitt schema !
Bild 2: Mitt skåp inuti just nu. Ska sätta ditt lite bilder. :)
Bild 3: Korridoren, med mitt skåp.
Bild 4: Mitt skåpnummer 13 !!
Bild 5: Skolan utanpå. Min skolas färger är orange, vit och svart. Och deras "maskot" är en bulldog.
Bild 6: Jag påväg hem från skolan. Jag gillar high school.!! :)

Tryck på bilderna för att få dem i större format!!

      

15 AUGUSTI - PLANTS

Åkte som sagt till skolan nu på kvällen för att vi skulle plantera plantor, en skolgrej. Det var jätte många där så träffade Mike den svenska killen, och massa andra. Det är så himla kul när dem försöker snacka svenska, hahahhahah om jag skrattade!! :) Dem kan inte säga R riktigt ordentligt eftersom de inte uttalar det likadant i sitt språk, som vi gör i svenskan så det låter jätteroligt när de försöker snacka svenska.

När vi var klara gick jag och Mike hem till honom ville se hur han bodde. De hade världens sötaste kattunge!!!! Ska ta kort på den imorgon !! Sen drog vi tillbaka till hallen där alla andra var och spelade.  

Först imorgon ska jag hem till Mike och lira tv-spel med massa andra killar från skolan. Sen bestämde jag även med några tjejer, att vi kanske ska åka till "the lake" alltså sjön imorgon eller på onsdag. Där kan man åka vattenskidor och massa andra grejer! WIIEEEEE:) Men vi får se imorgon annars lär vi väl bara hänga hos någon.

Hörs imorgooon!!!!!! :))))))) 


15 AUGUSTI - 3 DAGAR TILL HIGH SCHOOL

Idag hjälpte jag Lori med hennes klassrum igen. Sen åkte vi hem för att äta lunch. Nu ikväll ska jag in till skolan igen för vi ska göra en grej. Jag och massa andra elever. Ska ta med mig kameran så att ni får lite fina bilder. :)

Här har ni en bild på min hund här :)


14 AUGUSTI - MARSHMALLOW POPCORNS

Det är så himla roligt för allting är verkligen förstorat här!! Då syftar jag på mat. T.ex. en sundae på McDonalds är dubbelt så stor här, än vad den skulle vara hemma. Drickorna är enorma, en stor läsk ligger på 1 L. Därför var det lite kul idag när vi skulle ta fram glass till dessert. I Sverige har vi väl som störst i en mataffär glassförpackningar som är 2 L, och vi tycker det är mycket. Här har dem 4,25 L !!!! En såkallad family size. Haha, tyckte det var jätteroligt ! :) 

Jan berättade även för mig att de brukar äta popcorn med smälta marshmallows. Så hon köpte popcorn och marshmallows till mig så att jag skulle få pröva.

Så här gör man i alla fall:

Man börjar med att poppa popcornen. Ta sedan fram en papperspåse som du klipper av, så att den är ungefär 2 dm hög. När popcornen är färdiga öser du i ungefär en tredjedel av popcornen i papperspåsen, sedan lägger du över lite marshmallows, sedan popcorn, sen marshmallows, sedan popcorn igen tills popcornpåsen är slut, sen toppar du med några marshmallows. Du bestämmer själv hur mycket marshmallow du vill ha. När du är klar stoppar du in papperspåsen i micron, ungefär 30 sekunder så att marshmallowsen smälter. Sen är det klart.

Jag tycker att det var helt okej lite för sött bara...Jag föredrar popcorn med salt på, men det var kul att pröva. :)

Marshmalloooooooows!Innan de hade varit i micron!Efter micron !Glassförpackningen !!

14 AUGUSTI - SPRINGNING & MÅLNING

Idag har jag hjälpt Lori med att måla ett stort skåp. Målade det tre gånger. Hjälpte henne även med att fixa lite andra småsaker i hennes klassrum. Hon är ju lärare för 10 och 11 åringar. 

När vi kom hem bestämde jag mig för att gå ut och springa. 40 grader var det ute och galet vad varmt det var !! Men jag klarade det. Jag måste ju bara vänja mig. Har även fått reda på att vi kommer ha lite, lite snö här på vintern, och att det kan bli -20 grader. Men det är inte länge, utan bara i någon månad eller kortare.

Ikväll ska vi ha middagsgäster Jan, Dale och Anja kommer hit och sen några fler. :)  


13 AUGUSTI - DRIVE IN MOVIE, INDIANER OCH PENNSQUARE MALL

Heeeeej ! Nu är jag hemma i från OK city ! Jag har haft ett par riktigt bra dagar! :)

I Fredags åkte vi till OK city. Vi kom fram runt 16.00, vid 18.00 åkte vi för att möta upp en utbytesstudent, hon var från Tyskland. Hon bor ganska nära mig här i OK. På kvällen bestämde vi (Jag, Anja, Pat och Lori) oss för att åka på drive in movie, hur coolt??? Varken jag eller Anja hade varit på det förut. Vi såg en film som hette Zookeeper. Allting var så himla coolt precis  som det är på film.

Det allra coolaste var att det var "Native americans" där alltså indianer!! De sprang ju inte runt med fjädrar och sånt. Men de var från ursprungsbefolkningen i OK. Det visade sig att alla de gick i en speciell skola för indian barn. Vi började prata med deras ledare, och efter ett tag tar han fram varsit armband till mig och Anja med fyra färger, svart, vit, röd och gul. Han förklarar för oss att indianer alltid gör allting i fyror. Pat förklarade senare för oss att indianer oftast bara ger saker till andra indianer. Därför är det väldigt speciellt om man får något av en indian.
Indianer ger oftas folk något när de tar upp äns tid som ett "tack" typ. Jag lärde mig riktigt mycket om indianerna, och det var jätte häftigt att höra en indian själv berätta.

Lördag
Jag och Anja blev avsläppta vid Pensquare mall och var där i 3h. Vi han till och med gå vilse. Vi var på Abercrombie, Victoria's secret, Hollister, American Eagel och flera. Efter det käkade vi lunch och sen åkte vi hemåt. På vägen hem stannade vi och kollade på Bisonoxar som är Oklahomas state animal.

Nu ska vi kolla på en film som heter The Lake house. Nu är det bara 5 dagar kvar tills första High school dagen wiiiieee! :)

Bild 1: Jag och Anja framför Drive in movie duken
Bild 2: Jag som spelar minigolf och Lori i bakgrunden. :)
Bild 3: Jag och Anja framför Drive in movie duken när filmen startade.
Bild 4: Victoria's Secret
Bild 5: Abercrombie & Fitch
Bild 6: Pennsquare Mall
Bild 7: En bisonoxe
Bild 8: Jag framför en totempåle och ett indiantält.

Klickan på bilderna för att få dem i störra format.

       

11 AUGUSTI - NY MOBIL, NYTT NUMMER

Åkte och badade med Jan och Anja idag igen jätte soft!! Imorgon blir det OK city. Vi övernattar där hos några vänner till Lori och Pat. Anja följer även med oss nu i helgen wiiiie ! :) Vi Hörs Lördag eftermiddag/kväll då jag kommer hem ! :)

Och juste jag har ny mobil nu i 10 månader medan jag är här. Det betyder att jag har nytt nummer, så ni kan inte nå mig på mitt vanliga nummer, för den mobilen kommer ligga avstängd i 10 månader! :) Om ni skulle behöva mitt nya nummer så kan ni fråga min Mamma eller Pappa som har det ! :) Om ni annars vill prata med mig går det jättebra att maila, gratis och bra! :)

11 AUGUSTI - DEAR JOHN

Sitter och kollar på min favorti film Dear John på tv just nu. Just nu är jag ensam hemma. Imorgon åker vi till OK city igen, men kommer hem på lördagen igen.

Har egntligen inte så mycket att berätta mer än att det var värsta åsk, blixt och regnvädret här inatt. Värre än när jag var på Gotland, då är det illa!!! Vaknade vid 05.00 av att det dånnade och lös av blixt och åsk. Lyckades tillslut somna om.


9 AUGUSTI - POOLHÄNG & HÄSTTÄVLING

Idag gjorde jag ingenting fram till klockan 15.00 då Jan & Anja kom och hämtade upp mig. Jan är min granne och Anja är här och hälsar på. Hon var utbytesstudent här för 2 år sen, och är från Tyskland. Vi åkte först till en pool där vi hängde fram till klockan 18.00. Det är sjukt även fast det blir senare på kvällen så är det stekhett ute, solen tar mycket mer än man tror. Jag har dock varit väldigt duktigt på att dricka vatten, så ingen vätskebrist än iallafall och jag har inte bränt mig.

Efter åkte vi för att kolla på Jans barnbarn som var med i en ridtävling, han är 2år. Det var helt sjukt hur duktiga dem var på att rida. Jag är inte riktigt en hästtjej men detta var coolt!! En 4 årig kille red banan lika snabbt som de vuxna gjorde. Helt sjukt jag fattar inte hur han kunde sitta kvar på hästen, så liten som han var!?!? 

Efter åt vi glass på Braums. Jag kom hem runt 22.00.


Här hängde vi idag ! Kunde tyvärr inte ta några bilder under hästtvälingen för mitt batteri dog. Men förhoppningsvis kan jag sno några av Anja!! :)

9 AUGUSTI - SHOPPING FRÅN NEW YORK OCH OK CITY

Idag har jag hittills inte gjort någonting. Lite senare kommer Jan och Anja och hämtar upp mig, så ska vi åka och sola och bada. Tänkte visa min shopping från OK city och New york.

Detta köpte jag i OK city: Shorts, Jeans, Mjukisbyxor, Tjocktröja, T-shirt är från Abercrombie.
Kepsen är från Tommy Hilfiger
Den blå randiga tröjan, och den rosa t-shirten är från en affär som heter Aeropastel.


Shopping från New york: Linnet längst ut till höger köpte jag i OK city från Abercrombie.
T-shirtarna och den mörkblå tjocktröjan är från Hollister.
Den grå/lila tjocktröjan är från American Eagle.
Parfymen heter Pink Sugar och den köpte jag på Sephora.
Body Lotion + 2 läppglans från Victoria's secret
Köpte även en bikini från Victoria's secret men glömde ta kort på den.
Och ett linne från Forever 21 som jag också glömde ta kort på.8 AUGUSTI - NY MOBIL

Idag skypeade jag med mina föräldrar wiiiie det var kul att se dem igen! Min Pappa fyller även år idag så GRATTIS PAPPA ! :)

När jag var färdig med skypen åkte jag och Lori till Woodward, och fixade en ny mobil till mig. Nej, jag kunde inte ha min gamla mobil så fick låna en i 10 månader nu. Alltså har jag ett nytt numer nu...

Efter det handlade vi lite mat på Walmart. Ikväll ska vi laga ett recpet jag hade med mig. Sen någon gång i vecka ska jag och Michael den svenska killen som också är här, vi ska laga svenska köttbullar tillsammans. Hoppas vi lyckas men annars är vi iallafall två som misslyckas.

 
8 AUGUSTI - MITT SCHEMA

Så här kommer mitt schema se ut hela året. Eftersom att man har exakt samma schema varje dag så kommer jag lära mig snabbt att hitta rätt. Varje lektion är cirka 45 min och det är som i filmer att en lektion kan börja 08.53 och sluta 09.33, exakt på minuten.Jag börjar med American History klockan 08.00 - 08.45 obligatorisk att läsa.
Nästa lektion är Agriculture 2 mellan 08.48 - 09.33, denna är obligatorisk i min skola.
Efter det har jag English 4 det är alla seniors, mellan 09.36 - 10.21.
10.24 - 11.09 har jag speech.
Mellan 11.12 - 11.57 har jag computer 2. Finns bara computer 1 och 2.
Sen är det lunch mellan 12.00 - 12.30.
12.30 - 12.55 har alla enchancement då man får plugga det man ligger efter i, eller behöver extra hjälp med.
Efter det är jag assisterande coach för 5 och 6 klassarna i basket mellan 12.58 - 13.43.
Mellan 13.46 - 14.31 haj jag yearbook, där fixar man med årsboken.
Min sista lektion är Girls P.E då jag tränar basket, och den kan jag tänka mig håller på längre än 45 minuter. Men jag tycker inte riktigt det räknas som skola.  

Man kan säga att jag slutar skolan 14.30 varje dag, och börjar 08.00.
Nu ska jag äta lunch och sen åka och fixa min mobil ! :)

PICTURESNär jag satte mig i bilen imorse fick jag syn på detta. Så amerikanskt tidning på uppfarten HAHA!Detta fick jag med mig hem. Ska visa innehållet imorgon om jag hinner. :)

Imorgon ska jag först skypea med min familj eftersom min Pappa fyller år !!! :) Efter det ska jag åka och fixa mobilen wiiiiie :)))

7 AUGUSTI - HEMMA

Hej på er !

Kom för några timmar sen hem från OK city. Det har varit en riktigt najs helg fylld med shopping och besök på flygplatsen.

I Fredags hämtade vi upp en student från Kina. Jag tyckte lite synd om honom för han kunde kanppsat någon engelska, likadant var det med studenten vi hämtade upp dagen efter från Brasilien.

Lördagen inledde vi med att åka till Pennsquare Mall, där har de i stort sätt alla affärer som de har i New York. Jag shoppade en hel del på Abercrombie, de har så sjukt snygga grejer. Egentligen så skulle jag hängt med en tjej som heter Dakota, men hennes bil gick sönder så hon kunde inte ta sig någonstans to bad. Men jag och Lori hade en rolig shoppingrunda. När vi kände oss färdiga hämtade Pat upp oss och vi åkte och käkade Kinabuffé. 

Lite senare på eftermiddagen åkte vi förbi den nya outleten, det var ganska mycket folk men inte farligt. Jag hade i och för sig inte förväntat mig lite folk, eftersom att outleten hade öppnat 3 dagar innan.  

Jag har även fotograferat en del under helgen, eftersom att jag ska vara med i en fototävling. Ungefär 8 olika bilder ska jag ha som ska uppfylla olika krav. Mer om det senare.    

Nu är jag iallafall hemma igen och ikväll får vi gäster, så måste göra mig i ordning nu. Jag hade tänkt skriva lite senare om vilka kurser jag ska läsa, och visa upp mitt schema.

BILD FRÅN NEW YORK!
Jag & Viktoria


GODNATT SVERIGE

Efter att jag skypeat med mina systrar idag i 1 timme ungefär hämtade Pat upp mig vi åkte till skolan där jag fick mitt schema och jag valde mina kurser. Efter det åkte vi till Woodward och åt middag på en Mexikansk restaurang.

När vi kom hem visade jag Lori vad spotify var. Hon tyckte det var jättesmart så jag hjälpte henne med att skaffa ett konto. :) Har även kollat på Freaky Friday ikväll.
Jag känner att man mer och mer kommer in i språket det känns ganska normalt att bara prata engelska nu faktiskt.

Imorgon åker jag till city för vi ska möta upp lite utbytesstudenter någon från Italien och Kina tror jag. Ingen av dem ska bo på samma ställe som jag. Egentligen behövde jag inte följa med men det är mycket roligare, plus att
på lördagen ska jag åka till en mall och shoppa med en tjej som heter Dakota. Kommer bli jättekuuul exciiited!!! :)))

Det är så himla roligt för man träffar nya människor hela tiden här. Varje dag hälsar jag på någon ny !! :)
Nu ska jag sova vi hörs efter helgen! :)


HAHA! Jag har en fläkt precis bredvid sängen windyyyy :)))) GODNATT! :)


4 AUGUSTI - ENSAM HEMMA

Eftersom att jag har ganska mycket ledig tid nu innan skolan börjar så kommer bloggen uppdateras ganska mycket bra va ? :) Kommer nog inte blogga på hela helgen dock eftersom jag åker till OK city imorgon. :)))

Idag är jag ensam hemma för första gången för Pat & Lori har möte. Har inte gjort speciellt mycket skypeade först med Rebecca i 2 h. Sen med Ebba i 30 min. Sen med Anna, Julia och Elin i typ 30 min innan internetet började bugga.

Ska kolla på en film nu tror jag det är så varmt ute så jag vill knappt gå ut hehe.
Men imorgon blir det cityyyy vi hörs efter helgen puuuuss! :)Du är så snygg på skype Ebbaaaaa !! :'))))

I <3 USA

Jag älskaaaaar att vara här jag trivs så himla braaa !!!!!!!!!! Har ingen hemlängtan alls. Jag är så glad att jag tog modet att göra detta. Har en känsla av att detta kommer bli ett riktigt bra och jätteroligt år. The year of my life !!!! :))))

WIIIIIIEEE!!!!!!!

3 AUGUSTI - FÖRSTA "BASKET TRÄNINGEN"

Hey u !

Kom nyss hem från min första basketträning eller vi sköt bara lite inte speciellt seriöst men jag träffade några tjejer från min skola som jag snackade en del med ! :)

Idag var jag i Woodward igen med grannen Jan vi hade en riktigt trevlig dag. Både Pat & Lori jobbade. Vi åkte och kollade på ny tvättmaskin till Jan sen åt vi lunch på Taco Mayo, vi gjorde även besök på banken.

Dagens roligaste händelse var när vi skulle till banken. Tro det eller ej men dem har en "drive in" bank här man åker fram med bilen där stoppar man pengarna eller sin check i en liten burk. Burken åker senare in i ett rör och in till personen som sitter i en liten lucka som tar emot den. Jan sa att detta är typiskt amerikanskt eftersom de gör mycket så att det slipper gå ut ur bilen. Jag tycker det var coolt!! :)

Vi var även och tog en glass på Sonics då man kör fram sin bil till en parkering och beställer i en högtalare sen kommer de ut med grejerna till bilen på rollerblades typiskt amerikanskt igen ! hahhaha :)

Idag kom även Pats kusin med sina barn på besök och dem ska sova här. Barnen var en kille och en tjej. Tjejen heter Heather så jag Heather sover uppe på mitt rum sen sover killarna här nere!! Hon är ett år yngre än mig. It will be fun!
 
Nu duschen!! :)

Bild från New york!!


2 AUGUSTI - FÖRSTA DAGEN I FORT SUPPLY

Jag trivs jättebra här!!!!!!! :))))

Imorse fick jag sova ut riktigt länge. När jag vaknade tog jag en dusch och åt en liten lunch med Lori. Mitt rum är husets övervåning så jag har väldigt lyxigt och stort jag har en egern tv och 3 sängar här uppe och alla är dubbelsängar så verkligen inget att klaga på! :)

Vi halv ett åkte vi iväg mot min nya skola där väldigt många var för att göra en undersökning hos doktorn för att kolla så att man är i form för att träna. Det är ett måste för skolan. Baskethallen här är helt nybyggd och jättehäftig längtar tills första träningen.

Jag träffade en del elever på skolan jag träffade även den svenska killen Michael som jag ska gå i samma skola som förmodligen samma klass. Alla bad oss att prata svenska för de tyckte det var lite kul att höra på. Vi ska fråga om vi kan få hålla i en svenska lektion någongång med alla seniors tror jag det bli säkert en del juniors också.  Jag träffade ingen tjeje som ska gå i senior year som jag men jag träffad en del killar och alla verkar jätteschyssta längtar till sjag lär känna alla lite bättre.

Jag träffade även i stort sätt alla lärare idag och min basketcoach. Man fick verkligen uppmärksamhet när jag gick in i den nya hallen där alla var alla kollade och man såg hur nyfikna dem var. Längtar även tills jag träffar alla tjejer som ska gå senior year med mig!! :) Skolan börjar den 18  Augusti så det är ett tag kvar.

När vi var klara på skolan åkte vi till den närmaste lite större staden som ligger ungefär 10 minuter härifrån och heter woodward. Där handlade vi mat på Walmart sen drog vi hem och jag har nu packat upp och ska snart äta middag. :)

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige för jag har det braaa här !!! :))))

Bilder på min nya hemmaplan.  Hur snygg är inte den liksom ?? !!! Och juste jag är en bulldog !! :)
1 AUGUSTI - FRAMME I OKLAHOMA

Hej på er!

Först vill jag säga att jag tror inte ni kan föreställa er hur varmt det är här!!!! Det är 113 degrees farenheit vilket motsvarar 45 grader celsius. Så ja jag har 45 grader varmt just nu!!!!! Men på vintern blir det svalare.

1 augusti

Igår kom jag fram till Oklahoma resan gick jättebra och jag missade inte mitt flyg i Denver som jag var orolig för. På flygplatsen möttes jag av Pat & Lori. Jag trodde att jag skulle vara nervös men det var jag faktiskt inte bara väldigt trött eftersom att vi gick upp 03.00 på natten för att flyget gick väldigt tidigt på morgonen.

Efter att vi hämtat min väska och allt så åkte vi och åt lunch. Jag kom fram klockan 12.00 och vi skulle hämta en till student klockan 20.30 så vi hängde runt i city lite. När vi ätit klart åkte vi och hälsade på några kompisar till Pat & Lori som bodde i närheten. Vi hängde där lite och sen åkte vi tjejer iväg för lite shopping. Eftersom att reglerna i skolan här är lite annorlundare om man jämför med Sverige var jag tvungen att handla lite nya byxor.

Byxorna får inte vara kortare än där fingertopparna slutar när man håller armarna rakt ner. Sen måste banden på linnena vara 3 fingrar breda annars måste man ha en t-shirt under. Många här går även i vad jag skulle kalla träningsshorts i skolan fett skönt!! Jag köpte 2 par jeans och 2 par typ träningsshorts.

Lite senare vid 19.00 mötte vi upp familjen som skulle hosta utbytesstudenten vi skulle möta upp på flygplatsen. Vi åt middag på en skaldjursrestaurang och jag åt coconutshrimps with sweet potatoe. Räkorna var jättegoda men sweet potatoe var nog inte riktigt min grej. Jag tänkte att det skulle vara sötpotatis som vi har i sverige men nepp. Det var pommesfrites fasst med socker på! :) Typiskt amerikanskt men det var roligt att pröva. Portionerna var mega stora så efteråt bad alla om en box så att de kunde ta med sig maten vilket är väldigt vanligt att göra här i USA. Jag skrattade lite och sa att det var min första gång jag gjorde detta.

När vi skulle möta upp den tyska utbytesstudenten som skulle komma var hans plan självklart försenat så vi kom inte ifrån city föräns vid 23.00 och kom hem vid 01.30 och trött som jag var somnade jag i bilen efter en lång och rolig dag.

Dagens roligaste händelse var nog när vi skulle åka och shoppa jag hoppade in i bilen medan Loris kompis skulle backa ut. Hon börjar backa och kör in i hennes mans bil. Det ända hon säger är "ooouups I do that all the time, I am the worst driver!" Det var ingen liten smäll heller det blev en buckla och ett stort vitt märke men hon skratta och körde vidare hur härlig som helst var hon! Även jag som satt där bak skrattde så mycket.

Bild från flygplatsen jag och mina världföräldrar!! :) Det är Loris bild som jag lånar ! :))


31 JULI - SISTA DAGEN I NEW YORK

Förlåt för dålig uppdatering men jag vill inte sitta framför datan nu när jag är här. Jag vill ta vara på tiden!!

Vår andra dag i New York började med en rundtur i Soho. Vi åkte och tittade på frihetsgudinnan och även world trade center som de håller på att bygga upp igen. Vi var även vid brooklyn bridge. Våran guide var jättebra så nu känns det som man kan New York ganska bra.

Efter rundturen shoppade vi jag gick med Jill och några andra.

Bilder:

Tryck på bilden för större format.

Bild 1:
  Det ni ser på andra sidan är New Jersey
Bild 2 och 3: World Trade center. På bild 2 ser ni till vänster grunden på det nya huset och på bild 3 ser ni hur långt de kommit. Till höger på bild 2 ska de göra en minnesplats för alla som dog.
Bild 4: Frihetsgudinnan
Bild 5: Hela New York gänget.
Bild 6: Brooklyn bridge
Bild 7: Jag och min norska som jag delar rum med Camilla.
 

      


RSS 2.0